Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kökets favoriter. Glutenfri chokladsockerkaka 3 ägg 3 dl strösocker 2 tsk fiberhusk 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1 1/2 dl (60 g) kakao 1 dl (75 g) potatismjöl 2 dl (120 g) glutenfri mjölmix, tex Finax röda 100 g smör 1 dl mjölk Smör och kakao till formen Glasyr: 3 dl florsocker 4 msk kakao Ca 3 msk vatten Garnering: 25 g grovhackad mörk choklad Ev. frystorkade hallon Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält smöret och blanda det med mjölken. Sikta ner de torra ingredienserna i smeten växelvis med vätskan. Rör försiktigt till en klumpfri smet. Smöra en sockerkaksform på ca 2 liter och pudra med kakao. Jag använder formen Brilliance från Nordic Ware som rymmer 2,4 liter och finns att köpa här (annonslänk) men det passar också med en lite mindre form). Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Känn efter med en sticka om kakan är klar, stickan ska vara torr. Ta ut kakan och låt den stå kvar en stund i formen innan du stjälper upp den. Låt svalna under formen. Blanda florsocker och kakao till glasyren. Tillsätt vatten tills du får önskad konsistens på glasyren. Fördela glasyren över sockerkakan och strö över hackad choklad och eventuellt frystorkade hallon. Tips på andra glutenfria mjuka kakor: Glutenfri sockerkaka Glutenfri banankaka med choklad Glutenfri morotskaka Glutenfri mjuk snickerskaka Glutenfri kanelbullekaka