Glutenfri fudgekaka 300 g smör 360 g (4 dl) strösocker 3 ägg 60 g (1 1/2 dl) kakao 2 msk vaniljsocker 1 1/2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 180 g (3 dl) rismjöl Fudge: 200 g (2 dl) vispgrädde 180 g (2 dl) strösocker 40 g (2 msk) ljus sirap 100 g mörk choklad 100 g smör Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner socker och ägg i det smälta smöret. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Rör ner dem i kastrullen och arbeta smeten slät. Bred ut smeten i en liten långpanna (ca 25 x 30 cm), klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Låt kallna. Blanda alla ingredienser till fudgen utom smöret i en kastrull. Tänk på att bryta chokladen i mindre bitar. Koka upp och låt massan koka tills den tjocknar, ca 20-30 minuter. Ta av kastrullen från värmen och blanda ner det kalla smöret i bitar. Rör ordentligt tills allt blandat sig. Bred fudgen över kakan och ställ den kallt att stelna. Skär i rutor. Prova också min oemotståndliga glutenfria fudgetårta.