Här hittar du mitt originalrecept på Skogaholmslimpa: Glutenfri Skogaholmslimpa Glutenfri Skogaholmslimpa i form 25 g jäst 350 g (3 1/2 dl) vatten 7 g (2 tsk) fiberhusk 25 g (2 msk) rapsolja 70 g (1/2 dl) ljus sirap 1 tsk salt 17 g (1 dl) pofiber 150 g (3 dl) durramjöl (går att byta ut mot 150 g mjölmix) 300 g (5 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vattnet. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt olja, sirap, salt, pofiber, durramjöl och mjölmix. Arbeta ihop degen i assistent eller med elvisp med degkrokar (jag använder elvisp till det här brödet). Lägg den kladdiga degen i en smord brödform (1,5 liter). Låt jäsa under bakduk i 60 minuter. Ställ in brödet i 250 grader varm ugn och sänk värmen direkt till 200 grader. Grädda brödet i ca 25-30 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Degen innan jäsning. Degen efter att ha jäst i 60 minuter. Brödet när det gräddats i ugnen. Tips på fler glutenfria bröd som bakas i form: Glutenfri formfranska Glutenfritt bröd i form Glutenfria hönökakor i långpanna Glutenfria frukostrutor Glutenfri kavring som på restaurang Glutenfri focaccia