Annons

Glutenfria snabba havrefrallor

Glutenfria frallor utan jäst som är klara på mindre än en timme. Frallorna bakas med havre som är ett näringsrikt och naturligt glutenfritt spannmål som ger frallorna en god rustik smak. Använd havregryn och havremjöl gjort på ren havre för att vara säker på att den inte kontaminerats av sädesslag som innehåller gluten.

 

Snabba glutenfria havrefrallor

Glutenfria snabba havrefrallor (8 st)
1 1/2 dl (52 g) glutenfria havregryn (ren havre)
3 3/4 dl (150 g) glutenfritt havremjöl
1 msk (10 g) fiberhusk
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl (45 g) rapsolja
2 dl (200 g) vatten
2 dl (200 g) mjölk
Glutenfria havregryn till garnering

  1. Blanda ihop alla ingredienser i den ordning de står i receptet.
  2. Låt den lösa degen svälla i bunken i 15 minuter.
  3. Klicka ut degen till frallor på en plåt med bakplåtspapper. Strö över havregryn.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 20-25 minuter.
Annons

Snabba glutenfria havrefrallor

Annons
Dela på:

Annons

Laddar