Glutenfritt filmjölksbröd 500 g (5 dl) filmjölk 105 g (3/4 dl) mörk sirap 10 g (1 msk) fiberhusk 17 g (1 dl) pofiber 1 tsk salt 2 tsk brödkryddor 1 1/2 tsk bikarbonat 150 g (3 dl) glutenfritt havremjöl 165 g (2 3/4 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper grov mix Rör ihop alla ingredienser i en bunke. Fördela den lösa degen i en smord brödform på 1 1/2 liter. Släta till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter. Tips! Pensla brödet med en blandning av lika delar vatten och mörk sirap precis när det tagit ut ur ugnen så får det en fin yta. Tips på andra snabba glutenfria bröd: Glutenfritt snabbt äppelbröd Glutenfria scones Naturligt glutenfria snabba tekakor Glutenfria grova stekpannescones Glutenfritt snabbt bananbröd Snabbt glutenfritt knäckebröd