Annons

Bästa glutenfria filmjölksbrödet!

Här kommer receptet på ett bröd som jag bakar ofta. Det är enkelt att baka och svårt att misslyckas med eftersom det inte har något jäsmoment. Det är bara att röra ihop alla ingredienser och grädda brödet direkt så det kräver minimalt med arbete och tid. Det bästa är ändå att det smakar så gott och håller sig saftigt i flera dagar.

Glutenfritt filmjölksbröd

Glutenfritt filmjölksbröd
500 g (5 dl) filmjölk
105 g (3/4 dl) mörk sirap
10 g (1 msk) fiberhusk
17 g (1 dl) pofiber
1 tsk salt
2 tsk brödkryddor
1 1/2 tsk bikarbonat
150 g (3 dl) glutenfritt havremjöl
165 g (2 3/4 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper grov mix

  1. Rör ihop alla ingredienser i en bunke.
  2. Fördela den lösa degen i en smord brödform på 1 1/2 liter. Släta till ytan.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter.

Tips! Pensla brödet med en blandning av lika delar vatten och mörk sirap precis när det tagit ut ur ugnen så får det en fin yta.

Annons

Bästa glutenfria filmjölksbrödet

Dela på:

4 kommentarer till “Bästa glutenfria filmjölksbrödet!”

  1. Waneleha skriver: 1 maj, 2019

    Blev jättegott och lyckat!


    1. Anneli Andersson skriver: 3 maj, 2019

      Vad roligt att höra! Tack!


  2. Emma skriver: 10 maj, 2019

    Om man plockar bort brödkryddorna, ska man smaksätta med något annat eller är den god utan? 🙂


    1. Anneli Andersson skriver: 12 maj, 2019

      Hej! Jag tycker att brödkryddorna (en blandning av anis och fänkål) tillför god smak. Det är också gott att smaksätta med kummin men den är god även utan kryddor. Lycka till med brödbaket!


Annons

Laddar