Glutenfritt filmjölksbröd
500 g (5 dl) filmjölk
105 g (3/4 dl) mörk sirap
10 g (1 msk) fiberhusk
17 g (1 dl) pofiber
1 tsk salt
2 tsk brödkryddor
1 1/2 tsk bikarbonat
150 g (3 dl) glutenfritt havremjöl
165 g (2 3/4 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper grov mix
- Rör ihop alla ingredienser i en bunke.
- Fördela den lösa degen i en smord brödform på 1 1/2 liter. Släta till ytan.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter.
Tips! Pensla brödet med en blandning av lika delar vatten och mörk sirap precis när det tagit ut ur ugnen så får det en fin yta.
8 kommentarer till “Bästa glutenfria filmjölksbrödet!”
Blev jättegott och lyckat!
Vad roligt att höra! Tack!
Om man plockar bort brödkryddorna, ska man smaksätta med något annat eller är den god utan? 🙂
Hej! Jag tycker att brödkryddorna (en blandning av anis och fänkål) tillför god smak. Det är också gott att smaksätta med kummin men den är god även utan kryddor. Lycka till med brödbaket!
Ska det inte vara nån jäst eller bakpulver i?
Hej! Nej, bikarbonat används som jäsmedel.
Jag misslyckades, jag följde receptet, men limpan var hög o fin, jag tog ”tempen” på brödet, var 98 grader, den stod i ugnen 45 min. Efter en stund när jag tagit ut limpan sjönk den ihop och nu när den kallnat skar jag den och den är helt degig. Vad gör jag för fel? Det är inte första gången det händer.
Det var tråkigt att höra. Själv har jag aldrig varit med om att ett bröd utan jäst sjunkit ihop efter gräddning men det låter som om du kanske haft för mycket vätska alternativt för lite mjöl i degen. Det kan lätt hända om man mäter upp ingredienserna så jag rekommenderar att väga dem om du inte gjort det. I övrigt har jag svårt att säga vad som kan ha gått fel, men hoppas att det lyckas bättre nästa gång!