Annons

Bästa glutenfria filmjölksbrödet!

Här kommer receptet på ett bröd som jag bakar ofta. Det är enkelt att baka och svårt att misslyckas med eftersom det inte har något jäsmoment. Det är bara att röra ihop alla ingredienser och grädda brödet direkt så det kräver minimalt med arbete och tid. Det bästa är ändå att det smakar så gott och håller sig saftigt i flera dagar.

Glutenfritt filmjölksbröd

Glutenfritt filmjölksbröd
500 g (5 dl) filmjölk
105 g (3/4 dl) mörk sirap
10 g (1 msk) fiberhusk
17 g (1 dl) pofiber
1 tsk salt
2 tsk brödkryddor
1 1/2 tsk bikarbonat
150 g (3 dl) glutenfritt havremjöl
165 g (2 3/4 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper grov mix

  1. Rör ihop alla ingredienser i en bunke.
  2. Fördela den lösa degen i en smord brödform på 1 1/2 liter. Släta till ytan.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter.

Tips! Pensla brödet med en blandning av lika delar vatten och mörk sirap precis när det tagit ut ur ugnen så får det en fin yta.

Annons
Annons

Bästa glutenfria filmjölksbrödet

Dela på:

8 kommentarer till “Bästa glutenfria filmjölksbrödet!”

  1. Waneleha skriver: 1 maj, 2019

    Blev jättegott och lyckat!


    1. Anneli Andersson skriver: 3 maj, 2019

      Vad roligt att höra! Tack!


  2. Emma skriver: 10 maj, 2019

    Om man plockar bort brödkryddorna, ska man smaksätta med något annat eller är den god utan? 🙂


    1. Anneli Andersson skriver: 12 maj, 2019

      Hej! Jag tycker att brödkryddorna (en blandning av anis och fänkål) tillför god smak. Det är också gott att smaksätta med kummin men den är god även utan kryddor. Lycka till med brödbaket!


  3. Carina skriver: 24 juli, 2020

    Ska det inte vara nån jäst eller bakpulver i?


    1. Anneli Bark skriver: 25 juli, 2020

      Hej! Nej, bikarbonat används som jäsmedel.


  4. Ann-Britt skriver: 7 oktober, 2020

    Jag misslyckades, jag följde receptet, men limpan var hög o fin, jag tog ”tempen” på brödet, var 98 grader, den stod i ugnen 45 min. Efter en stund när jag tagit ut limpan sjönk den ihop och nu när den kallnat skar jag den och den är helt degig. Vad gör jag för fel? Det är inte första gången det händer.


    1. Anneli Bark skriver: 12 oktober, 2020

      Det var tråkigt att höra. Själv har jag aldrig varit med om att ett bröd utan jäst sjunkit ihop efter gräddning men det låter som om du kanske haft för mycket vätska alternativt för lite mjöl i degen. Det kan lätt hända om man mäter upp ingredienserna så jag rekommenderar att väga dem om du inte gjort det. I övrigt har jag svårt att säga vad som kan ha gått fel, men hoppas att det lyckas bättre nästa gång!


Annons

Laddar