Annons

Bästa glutenfria våfflorna!

Här kommer ett enkelt recept på glutenfria våfflor som smakar precis som "vanliga" våfflor. De blir härligt frasiga och jättegoda!

Glutenfria våfflor på fat

Glutenfria våfflor (10 st)
75 g smör
110 g (2 dl) majsstärkelse
120 g (2 dl) glutenfri mjölmix, tex Lailas eller Finax
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
400 g (4 dl) mjölk
2 ägg

  1. Smält smöret.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Vispa ner hälften av mjölken.
  4. Knäck i äggen i smeten och vispa ihop.
  5. Tillsätt resten av mjölken och smöret och vispa till en slät smet.
  6. Pensla ett våffeljärn med smör och grädda gyllenbruna våfflor.

Servera med dina favorittillbehör, jag tycker att det är gott med sylt och grädde eller bär, banan och nutella.

Annons

Glutenfri våffelbrunch

Annons

Godaste glutenfria våfflorna

Dela på:

Annons

Laddar