Annons

Bloggen fyller 1 år!

Idag fyller min blogg här hos Året Runt och Vi älskar glutenfritt ett år och det är ganska precis tre år sedan jag fick min celiakidiagnos. Jag vill tacka er alla underbara läsare, gamla som nya, och hoppas att ni hänger med mig ett tag till. Ni är guld värda och ger mig så mycket glädje och energi!

Glutenfria godsaker

Hipp hipp hurra! Idag har jag drivit den här bloggen i exakt 1 år och jag firar självklart med en prinsesstårta som är min favorittårta. Glutenfri bakning är relativt nytt för mig om man jämför med många andra, men eftersom jag har ett brinnande intresse för bakning så har jag lärt mig mycket på kort tid och utvecklas hela tiden. Att baka glutenfritt är annorlunda mot att baka med gluten och framför allt så är det mycket roligare!

Annons

Att experimentera i köket med olika mjöler och tekniker är något som jag älskar. Visst är det utmanande många gånger och jag misslyckas självklart ibland precis som alla andra, men jag försöker lära av mina misstag och jag ger inte upp. Det är ett råd som jag vill ge till alla er som tycker att det är svårt att lyckas med glutenfri bakning. Ge inte upp, övning ger färdighet.

Annons

När jag fick min celiakidiagnos i februari 2014 blev jag förtvivlad och trodde aldrig att jag skulle kunna baka (eller äta) gott bröd och goda tårtor, bullar och kakor igen. Jag hade, som många andra, fördomar om att glutenfritt var lika med torrt och tråkigt. Och jag insåg att så faktiskt var fallet med många av de färdiga glutenfria produkter som fanns i affären. Med andra ord förstod jag snabbt att jag behövde ta saken i egna händer om jag skulle få njuta av saftigt bröd och goda godsaker igen. En ny värld öppnade sig. Ett nytt sätt att tänka och baka. Massor av nya ingredienser som jag aldrig hört talas om förut. Durramjöl, teff, fiberhusk, xantangummi… Det blev plötsligt spännande och ännu roligare att baka.

Jag startade snabbt en blogg som jag döpte till Glutenfria godsaker. Till en början var syftet främst att samla recepten för mig själv, men jag märkte att bloggen fick fler och fler läsare och många skrev och tackade för enkla och goda recept och att jag gjort bakningen rolig igen. Efter två år fick jag sedan äran att starta min nuvarande blogg och mitt syfte med bloggen är nu att sprida bakglädje och få fler att våga baka glutenfritt. Budskapet är att glutenfri bakning faktiskt kan vara både enkelt och roligt och framför allt att man kan njuta av godsaker och bröd även om man vill eller måste utesluta gluten.

Här hittar du mitt allra första inlägg här på bloggen där jag skriver lite mer om mig själv: Välkommen till Glutenfria godsaker.

Annons

Kontakta mig gärna på [email protected] och följ mig på Instagram där jag heter glutenfriagodsaker.

Anneli Andersson

 

Annons
Dela på:

Annons

Laddar