Den glutenfria bakelsen består av en browniebotten täckt med chokladfudge och hallonmousse. Bakelsen är inte särskilt avancerad utan är enkel att baka och blir otroligt god! Läs mer om celiaki hos Svenska Celiakiförbundet. Glutenfria celiakibakelser (ca 10 st) Chokladbotten: 300 g smör 360 g (4 dl) strösocker 3 ägg 60 g (1 1/2 dl) kakao 2 msk vaniljsocker 1 1/2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 180 g (3 dl) rismjöl eller glutenfri mjölmix Chokladfudge: 200 g (2 dl) vispgrädde 180 g (2 dl) strösocker 40 g (2 msk) ljus sirap 100 g mörk choklad 100 g smör Hallonmousse: 250 g hallon (frysta går bra) 95 g (1 dl) gelésocker multi 1 tsk vaniljsocker 200 g (2 dl) vispgrädde Börja med hallonmoussen: Lägg hallonen i en kastrull. Värm upp dem på spisen och mosa dem med en sked eller visp. Tillsätt gelésocker och vaniljsocker, rör om och låt koka på medelvärme i ca 2 minuter. Låt kallna. Vispa grädden fast och vänd ner den kalla hallongelén i grädden. Låt stå kallt tills det är dags att garnera bakelserna. Gör chokladbottnen: Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner strösocker och ägg i det smälta smöret. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Rör ner dem i kastrullen och rör tills smeten är slät. Bred ut smeten i en liten form eller långpanna (ca 25x30 cm), klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Låt kallna. Blanda alla ingredienser till chokladfudgen utom smöret i en kastrull. Tänk på att bryta chokladen i mindre bitar. Koka upp och låt massan koka tills den tjocknar, det tar ca 30 minuter. Det kan också ta längre tid beroende på hur kraftigt den kokar. Temperaturen ska vara ca 115 grader när fudgen är färdig. Rör om då och då. Ta av kastrullen från värmen och blanda ner det kalla smöret i mindre bitar. Rör ordentligt tills allt blandat sig. Bred chokladfudgen över kakan och ställ den kallt att stelna. Skär bort kanterna på den kalla kakan och skär den sedan i bitar. Mina bakelser är rektangulära med måtten ca 4x7,5 cm. Lägg bitarna på ett fat eller en bricka och spritsa på hallonmoussen. Tips! Både kakan och moussen går att förbereda 1-2 dagar innan servering. Bakelserna klarar sig i kylen i ca 3 dagar. Ta gärna en bild och dela på Instagram om du bakar Celiakibakelsen och tagga #celiakibakelse så kan jag se den!