Kakorna påminner om macarons. De är härligt sega och har en ljuvlig fyllning av smörkräm med smak av vanilj. Här hittar du recept på macarons: Glutenfria macarons Dubbla mandelkakor (ca 30 st) 4 äggvitor 300 g (5 dl) florsocker 200 g mald mandel eller mandelmjöl Fyllning: 150 g rumsvarmt smör 90 g (1 1/2 dl) florsocker 1 äggula 1 msk vaniljsocker Vispa vitorna till ett hårt skum. Tillsätt florsockret och fortsätt vispa ett tag till. Vänd ner den malda mandeln och lägg smeten i klickar på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda kakorna i 200 grader i ca 10 minuter. Låt svalna lite innan du lossar dem från plåten. Rör smöret till fyllningen mjukt och vitt. Rör ner florsockret. Tillsätt äggulan och vaniljsockret och blanda till en jämn kräm. Bred smörkrämen på hälften av kakorna. Lägg den andra hälften ovanpå, tryck till och skär kakorna på mitten till halvmånar. Kakorna innan de gräddas. Kakorna efter att de gräddats i ugnen. Kakorna när de lagts ihop med smörkrämen emellan. Kakorna när de delats på mitten till halvmånar. Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Tips på fler goda glutenfria småkakor: Glutenfria finska pinnar Glutenfria chokladsnittar med flingsalt Glutenfria kolakakor Naturligt glutenfria hallongrottor Glutenfria drömmar Enkla glutenfria jordnötskakor Glutenfria kokosgrottor