Här kommer ett recept på en god glutenfri filmjölkslimpa som påminner om kavring. Jag har valt att blanda grov mjölmix och teffmjöl som jag tycker ger en rustik fullkornssmak och dessutom gör det brödet mer näringsrikt. Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Enkel glutenfri kavring450 g (4 1/2 dl) filmjölk210 g (1 1/2 dl) mörk sirap2 tsk bikarbonat1/2 tsk salt17 g (1 dl) pofiber120 g (2 dl) teffmjöl245 g (4 1/2 dl) grov glutenfri mjölmix (jag använder Semper grov mix)Rör ihop alla ingredienser i en bunke i den ordning de står i receptet. Fördela smeten i en smord brödform och jämna till ytan. Min form rymmer 1,5 liter.Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter. Låt svalna en stund i formen innan du stjälper upp brödet på ett bakgaller och låter det svalna helt under en bakduk. Jag brukar skära upp brödet och frysa ner det i skivor så är det enkelt att ta fram så många skivor som går åt och tina i rumstemperatur, brödrosten eller mikrovågsugnen. Tips på fler goda glutenfria bröd som är enkla att baka:Enkelt glutenfritt bröd med hirs och teffSnabba glutenfria filmjölksfrallorEnkla glutenfria frallorEnklaste glutenfria brödet!Glutenfri snabb SkogaholmslimpaGlutenfria stekpannescones