Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept!I det här receptet använder jag en fiberrik mjölmix från Finax med hirs och teff. Mixen är naturligt glutenfri och innehåller inget tillsatt socker eller andra onödiga tillsatser. Den ger brödet en härlig fullkornssmak och gör det näringsrikt. Enkelt glutenfritt bröd med hirs och teff 500 g (5 dl) filmjölk 70 g (1/2 dl) mörk sirap 1 tsk bikarbonat 1/2 tsk salt 385 (5 1/2 dl) Finax glutenfri mjölmix hirs & teff Ev. smör till formenRör ihop alla ingredienser i en bunke. Det räcker att röra ihop dem för hand med en slev, degen behöver inte arbetas i assistent.Smörj en bakform som rymmer 1,5 liter eller klä den med bakplåtspapper.Fördela den lösa degen i formen och jämna till ytan.Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200 graders ugnsvärme i ca 40 min. Stjälp upp det ur formen och låt svalna helt på galler under bakduk innan du skär upp det.Tips! Skiva brödet och frys ner det som inte går åt direkt så går det enkelt att ta fram önskat antal skivor och tina i brödrost eller mikrovågsugn.Tips på fler snabba och enkla glutenfria bröd: Bästa glutenfria filmjölksbrödet! Glutenfri snabb Skogaholmslimpa Snabba glutenfria filmjölksfrallor Snabba glutenfria hönökakor Glutenfria stekpannescones Glutenfria snabba frukostfrallor