Annons

Enkelt glutenfritt tunnbröd

Glutenfritt tunnbröd som bakas på endast fyra ingredienser! Det går dessutom supersnabbt att baka, perfekt när du vill ha nybakat bröd snabbt. Tänk att något så enkelt kan smaka så gott!

Enkelt glutenfritt tunnbröd

Enkelt glutenfritt tunnbröd (6 st)
240 g (4 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda
6 g (2 tsk) fiberhusk
200 g (2 dl) mjölk
15 g (1 msk) rapsolja
Ev. en nypa salt

  1. Blanda mjölmix, fiberhusk och eventuellt lite salt i en bunke.
  2. Tillsätt mjölk och olja och rör ihop till en deg. Låt vila i ett par minuter.
  3. Ta upp den kladdiga degen på ett bakbord mjölat med mjölmix och mjöla degen runtom. Dela den i 6 bitar och kavla ut varje bit till en tunn rund kaka. Använd gärna en kruskavel. Mjöla ordentligt så att degen inte fastnar.
  4. Grädda tunnbröden i en torr stekpanna på medelvärme, några minuter på varje sida tills det får lite färg.

Snabba och enkla glutenfria tunnbröd

Annons
Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar