Det här receptet är enkelt att lyckas med och ger goda ljusa baguetter. De får en lite hårdare skorpa men är mjuka inuti, precis som jag vill ha mina baguetter. Enkla glutenfria baguetter (4 st) 20 g jäst 350 g (3 1/2 dl) vatten 30 g (2 msk) olivolja 1 msk strösocker 1 tsk salt 440 g (8 dl) glutenfri mjölmix (Lailas blå) Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader, tillsätt det i bunken och rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt olja, socker, salt och mjölmix och arbeta ihop degen i assistent eller med elvispens degkrokar. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med lite mjölmix. Dela degen i 4 delar. Rulla ut varje del till en avlång baguette. Snurra ändarna på baguetten lite åt olika håll och lägg på en plåt, gärna en baguetteplåt, klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter. Grädda baguetterna i mitten av ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Prova också mitt recept på glutenfria vitlöksbaguetter.