Annons

Enkla glutenfria baguetter

Baguetter är så gott och passar till det mesta. Njut dem som tillbehör till mat, på buffé, picknick eller till frukost.

Det här receptet är enkelt att lyckas med och ger goda ljusa baguetter. De får en lite hårdare skorpa men är mjuka inuti, precis som jag vill ha mina baguetter.

Enkla baguetter på baguettplåt

Enkla glutenfria baguetter (4 st)
20 g jäst
350 g (3 1/2 dl) vatten
30 g (2 msk) olivolja
1 msk strösocker
1 tsk salt
440 g (8 dl) glutenfri mjölmix (Lailas blå)

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm vattnet till 37 grader, tillsätt det i bunken och rör tills jästen löst upp sig.
  3. Tillsätt olja, socker, salt och mjölmix och arbeta ihop degen i assistent eller med elvispens degkrokar.
  4. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.
  5. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med lite mjölmix. Dela degen i 4 delar. Rulla ut varje del till en avlång baguette. Snurra ändarna på baguetten lite åt olika håll och lägg på en plåt, gärna en baguetteplåt, klädd med bakplåtspapper.
  6. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
  7. Grädda baguetterna i mitten av ugnen i 225 grader i ca 20 minuter.
Annons

Enkla baguetter innan gräddning

Annons

Prova också mitt recept på glutenfria vitlöksbaguetter.

Dela på:

Annons

Laddar