Annons

Enkla glutenfria chokladkakor

Ibland längtar jag efter riktigt spröda och goda helt vanliga småkakor med smak av choklad. Det här är sådana kakor. Det är inga krusiduller och ingen avancerad bakning utan väldigt enkla kakor som smakar underbart och smälter i munnen.

Glutenfria chokladkakor

Enkla glutenfria chokladkakor (14 st)
100 g rumsvarmt smör
30 g (1/2 dl) florsocker
6 g (1 msk) kakao
80 g (1 dl) potatismjöl
75 g (1 1/4) dl glutenfri mjölmix, tex Finax

  1. Rör ihop smör och florsocker i en bunke.
  2. Rör ner, kakao, potatismjöl och mjölmix. Arbeta ihop till en deg.
  3. Dela degen i 14 bitar och forma bitarna till bollar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och tryck till dem så att de blir ca 0,5-1 cm höga.
  4. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175 grader i 10 minuter. Låt svalna.

Glutenfria chokladkakor på plåt

Annons
Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar