Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration. Enkla glutenfria frallor (12 st) 50 g jäst 400 g (4 dl) vatten eller mjölk (jag tar hälften av varje) 10 g (1 msk) pulveriserat psyllium, tex Fiberhusk eller Premium Psyllium 20 g (1 msk) sirap/honung/strösocker (jag använder ljus sirap) 1 tsk salt 45 g (3 msk) rapsolja 110 g (2 dl) majsmjöl (går att byta ut mot glutenfri mjölmix) 300 g (5 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper Mix Smula ner jästen i en bunke. Värm vätskan till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 5 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop degen. Assistent är inte nödvändig, det går bra att använda en slev eller elvispens degkrokar. Degen ska vara lös och kladdig. Använd två skedar och klicka ut degen till 12 frallor på en plåt med bakplåtspapper. Pudra eventuellt lite mjölmix ovanpå och forma till dem lite om du vill. Låt frallorna jäsa under bakduk i 30-40 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter. Frallorna innan jäsning. Frallorna efter jäsning. Nybakade frallor. Tips på fler goda glutenfria bröd: Glutenfria frukostrutor med frön Glutenfria tekakor med havre Glutenfritt morotsbröd i långpanna Naturligt glutenfria hönökakor Glutenfritt långpannebröd med lingon Glutenfria lyxfrallor Glutenfritt tunnbröd i stekpanna Glutenfri Skogaholmslimpa