Annons

Enkla glutenfria frallor

Frallor är en favorit till frukost. De här glutenfria frallorna kallar jag enkla eftersom degen rörs ihop för hand och klickas ut direkt på plåten. Frallorna går också relativt snabbt att baka eftersom degen bara behöver jäsa en gång direkt på plåten. De blir härligt luftiga och goda!

Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration.

Enkla glutenfria frallor (12 st)
50 g jäst
400 g (4 dl) vatten eller mjölk (jag tar hälften av varje)
10 g (1 msk) fiberhusk
20 g (1 msk) sirap/honung/strösocker (jag använder ljus sirap)
1 tsk salt
45 g (3 msk) rapsolja
110 g (2 dl) majsmjöl (går att byta ut mot glutenfri mjölmix)
300 g (5 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Finax röda)

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm vätskan till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan.
  3. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 5 minuter.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop degen. Assistent är inte nödvändig, det går bra att använda en slev eller elvispens degkrokar. Degen ska vara lös och kladdig.
  5. Använd två skedar och klicka ut degen till 12 frallor på en plåt med bakplåtspapper. Pudra eventuellt lite mjölmix ovanpå och forma till dem lite om du vill.
  6. Låt frallorna jäsa under bakduk i 30-40 minuter.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.
Annons

Frallorna innan jäsning.

Annons

Frallorna efter jäsning.

Nybakade frallor.

Annons

Dela på:

2 kommentarer till “Enkla glutenfria frallor”

  1. Anna skriver: 7 augusti, 2021

    Supergoda, fluffiga och enkla. Jag penslade med ägg och hade på sesamfrön och vallmofrön. Tack för ett toppenrecept.


    1. Anneli Bark skriver: 9 augusti, 2021

      Vad roligt att du gillade receptet. Tack!


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar