Annons
Annons

Enkla glutenfria frallor

Frallor är en favorit till frukost. De här glutenfria frallorna kallar jag enkla eftersom degen rörs ihop för hand och klickas ut direkt på plåten. Frallorna går också relativt snabbt att baka eftersom degen bara behöver jäsa en gång direkt på plåten. De blir härligt luftiga och goda!

Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration.

Enkla glutenfria frallor (12 st)
50 g jäst
400 g (4 dl) vatten eller mjölk (jag tar hälften av varje)
10 g (1 msk) pulveriserat psyllium, tex Fiberhusk eller Premium Psyllium
20 g (1 msk) sirap/honung/strösocker (jag använder ljus sirap)
1 tsk salt
45 g (3 msk) rapsolja
110 g (2 dl) majsmjöl (går att byta ut mot glutenfri mjölmix)
300 g (5 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper Mix

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Värm vätskan till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan.
  3. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 5 minuter.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop degen. Assistent är inte nödvändig, det går bra att använda en slev eller elvispens degkrokar. Degen ska vara lös och kladdig.
  5. Använd två skedar och klicka ut degen till 12 frallor på en plåt med bakplåtspapper. Pudra eventuellt lite mjölmix ovanpå och forma till dem lite om du vill.
  6. Låt frallorna jäsa under bakduk i 30-40 minuter.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.
Annons

Frallorna innan jäsning.

Annons

Frallorna efter jäsning.

Nybakade frallor.

Annons

Dela på:

6 kommentarer till “Enkla glutenfria frallor”

  1. Anna skriver: 7 augusti, 2021

    Supergoda, fluffiga och enkla. Jag penslade med ägg och hade på sesamfrön och vallmofrön. Tack för ett toppenrecept.


    1. Anneli Bark skriver: 9 augusti, 2021

      Vad roligt att du gillade receptet. Tack!


  2. Diana skriver: 11 december, 2021

    Jag har bakat otroligt många av dina recept och detta är mitt absoluta favoritrecept!! Älskar att baka frukostfrallor och tycker det blir godast med jäst och dessa är så enkla då man endast klickar ut degen och endast behöver jäsa en gång!
    Tusen tack för detta recept!!


    1. Anneli Bark skriver: 11 december, 2021

      Tack snälla för din fina kommentar!


  3. Claudia skriver: 11 december, 2021

    Stort tack för ditt enkla goda recept! Det går ju även att göra ett helt bröd. Istället för rapsoljan tog jag olivolja, och Finax Mjölmix bytte jag ut till en egen tillverkad mix! Efter alla köpta gluten fria bröd fulla av diverse diffusa tillsatser och misslyckade egenbakta blev jag – Äntligen nöjd!

    🌟🌟🌟🌟🌟


    1. Anneli Bark skriver: 13 december, 2021

      Åh vad glad jag blir. Så roligt att höra!


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar