Det här receptet är enkelt att hålla i huvudet eftersom det innehåller samma mängder i vikt av ingredienserna. Jag ser till att alltid ha ingredienserna hemma eftersom de här kakorna är så snabba och lätta att baka. Jag äter dem som godis! Enkla glutenfria nougatrutor (ca 30 st) 150 g smör 150 g (4 dl) glutenfria havregryn 150 g (1 2/3 dl) strösocker 150 g nougat (det ger ett tunt lager, öka mängden om du vill ha ett tjockare lager) Smält smöret i en kastrull. Tillsätt havregryn och socker och rör ihop till en smet. Tryck ut smeten i en liten långpanna eller ugnsfast form, ca 25x25 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15-20 minuter, tills den börjar få färg. Hyvla eller skiva nougaten och lägg skivorna på den varma kakan. Bred ut nougaten när den smält lite. Ställ kallt tills nougaten stelnat och skär sedan kakan i rutor. Tips på liknande recept: Glutenfria nougatrutor Glutenfria havrerutor med daim Glutenfria favoritkakor Glutenfria havrerutor med choklad