Annons

Enkla glutenfria nougatrutor

Världens snabbaste och enklaste nougatrutor som bakas på bara 4 ingredienser. Blanda ihop smeten, grädda och bred över nougat. Färdigt!

Enkla glutenfria nougatrutor

Det här receptet är enkelt att hålla i huvudet eftersom det innehåller samma mängder i vikt av ingredienserna. Jag ser till att alltid ha ingredienserna hemma eftersom de här kakorna är så snabba och lätta att baka. Jag äter dem som godis!

Annons

Enkla glutenfria nougatrutor (ca 30 st)
150 g smör
150 g (4 dl) glutenfria havregryn
150 g (1 2/3 dl) strösocker
150 g nougat (det ger ett tunt lager, öka mängden om du vill ha ett tjockare lager)

Annons
  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Tillsätt havregryn och socker och rör ihop till en smet.
  3. Tryck ut smeten i en liten långpanna eller ugnsfast form, ca 25×25 cm, klädd med bakplåtspapper.
  4. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15-20 minuter, tills den börjar få färg.
  5. Hyvla eller skiva nougaten och lägg skivorna på den varma kakan. Bred ut nougaten när den smält lite.
  6. Ställ kallt tills nougaten stelnat och skär sedan kakan i rutor.

Enkla glutenfria nougatrutor

Dela på:

3 kommentarer till “Enkla glutenfria nougatrutor”

  1. Anna Gadeborg skriver: 29 september, 2019

    Är receptet verkligen rätt?
    Det faller bara isär när det ska skäras.
    Toppingen ramlar av och kakan under bara smular i sönder.
    Synd, då det smakade så gott.


    1. Anneli Andersson skriver: 30 september, 2019

      Hej Anna! Kakorna blir lite spröda men jag har inte varit med om att de smular sönder eller att toppingen ramlar av. Prova gärna receptet på ”glutenfria nougatrutor” (länkar till det receptet i det här inlägget) där jag bland annat har tillsatt potatismjöl för att rutorna ska hålla ihop bättre. Du får samma goda smak men mindre smul. Lycka till!


  2. Ni skriver: 13 november, 2019

    Håller verkligen inte ihop för att kunna skäras i rutor. Smulas sönder på en gång och känns mest som ett slöseri med ingredienser.


Annons

Laddar