Frallorna är enkla att baka eftersom man inte behöver ta i den kladdiga degen utan bara enkelt klicka ut den på en plåt. Degen behöver också bara jäsa en gång vilket gör frallorna blir färdiga lite snabbare. Ibland har man inte tålamod att vänta längre än nödvändigt på frukostbrödet, särskilt inte när det är så här gott! Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Enkla glutenfria solrosfrallor 50 g jäst 400 g (4 dl) mjölk 10 g (1 msk) pulveriserat psyllium, tex Fiberhusk eller Premium Psyllium 20 g (1 msk) strösocker 1 tsk salt 45 g (1/2 dl) rapsolja 75 g (1 1/2 dl) solroskärnor 70 g (2 dl) glutenfria havregryn (går att byta ut mot 1 dl glutenfri mjölmix) 300 g (5 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper (jag använder hälften grov mix och hälften fin mix) Smula ner jästen i en bunke. Värm vätskan till 37 grader och vispa ut jästen med vätskan. Vispa ner psyllium och låt svälla i 5 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop degen i assistent eller med elvispens degkrokar. Jag använder elvispen eftersom degen bara behöver blandas snabbt, den behöver inte knådas. Degen ska vara kladdig. Använd två skedar och klicka ut degen till 12 frallor på en plåt med bakplåtspapper. Pudra lite mjölmix ovanpå och forma eventuellt till dem lite om du vill. Låt frallorna jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10 minuter. Frallorna innan jäsning. Frallorna när de jäst i 40 minuter. De nygräddade frallorna. Tips på fler goda glutenfria bröd: Glutenfritt lantbröd med filmjölk Glutenfria tekakor med morot Naturligt glutenfria hönökakor Glutenfri kavring som på restaurang Glutenfri formfranska med havre Glutenfria kesofrallor Glutenfria frukostrutor med frön