Enkla glutenfria tekakor (14 st) 50 g jäst 50 g smör 500 g (5 dl) mjölk 2 msk strösocker eller ljus sirap 1 1/2 tsk salt 70 g (2 dl) glutenfria havregryn (ren havre) 580 g glutenfri mjölmix, tex Leilas blå Rapsolja eller smält smör till pensling Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll vätskan över jästen och vispa tills den löst upp sig. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i assistent eller med elvisp i några minuter, tills den gått ihop ordentligt. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord, eventuellt lätt mjölat (jag använder en silikonmatta och behöver då inget extra mjöl). Knåda ihop degen och dela den i 14 bitar. Forma bitarna till bollar och platta ut dem till tekakor, ca 1 cm tjocka. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt tekakorna jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Nagga och pensla tekakorna med olja eller smält smör. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 12 minuter. [caption id="attachment_3150" align="aligncenter" width="700"] Degen går också utmärkt att baka ut till glutenfria frallor.[/caption] Tips på andra glutenfria brödrecept: Glutenfritt långpannebröd Glutenfria fröfrallor Glutenfria hönökakor Glutenfritt rostbröd