Jag bakar ofta det här brödet eftersom det är så enkelt och jag gillar verkligen smaken och konsistensen. Brödet får en ganska hård skorpa men blir mjukt och saftigt inuti, precis som jag vill ha det! Enkelt glutenfritt bröd 450 g (4 1/2 dl) filmjölk 70 g (1/2 dl) mörk sirap 1 tsk bikarbonat (kan ersättas med 2 tsk bakpulver) 3/4 tsk salt 390 g (6 1/2 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Finax basmjöl) Rör ihop filmjölk och sirap i en bunke. Blanda bikarbonat, salt och mjölmix i en annan bunke. Tillsätt mjölblandningen till filmjölken och rör ihop till en lös deg. Häll degen i en brödform som är smord eller klädd med bakplåtspapper. Jämna till ytan. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200 graders ugnsvärme i ca 50 minuter. Låt brödet svalna en stund i formen, lägg det sedan på ett brödgaller och låt det helst svalna helt under en bakduk innan du skär upp det. Degen i formen innan gräddning. Det nygräddade brödet. Missa inte att följa mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri bakinspiration. Tips på fler snabba och lättbakade glutenfria bröd: Snabba glutenfria hönökakor Glutenfria snabba frukostfrallor Snabbt glutenfritt majsbröd Glutenfri filmjölkslimpa Glutenfritt snabbt stekpannebröd Glutenfria snabba kesofrallor Glutenfria scones