Glutenfria saffransbullar med mandelfyllning 50 g jäst 400 g (4 dl) mjölk 150 g smör 1 g (2 kuvert) saffran 20 g (2 msk) fiberhusk 1/2 tsk salt 70 g (1/2 dl) vit sirap 90 g (1 dl) strösocker 1 ägg 9 dl (540 g) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Fyllning: 200 g mandelmassa 100 g smör 1 tsk vaniljsocker Smält smöret. Tillsätt saffran och mjölk och låt degspadet bli fingervarmt (37 grader). Smula jästen i en bunke och vispa ut den med lite av degspadet. Vispa ner resten av degspadet samt fiberhusk. Låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen ordentligt med degkrokar i minst 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med glutenfri mjölmix. Knåda in lite mjölmix om degen är kladdig men försök att använda så lite mjölmix som möjligt. Dela degen i 4 delar och varje del i 10 bitar. Forma bitarna till runda bollar. Lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Riv mandelmassan grovt och rör ihop den med smör och vaniljsocker till fyllningen. Gör en grop i varje bulle (jag använder baksidan av ett teskedsmått). Spritsa eller klicka ner ungefär en tesked fyllning i groparna. Låt bullarna vila på plåten i 10 minuter. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 200 grader i ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Tips på andra glutenfria recept med saffran: Glutenfria lussekatter Glutenfri saffranskaka Glutenfria saffransskorpor Glutenfria sockerbullar med saffran Glutenfria saffranscookies Glutenfria saffransbullar med mandelmassa Glutenfri saffranstoscakaka