Annons

Fyllda glutenfria saffransbullar

Lyxa till dina saffransbullar med en god fyllning! Här kommer ett recept på goda och saftiga saffransbullar som jag fyllt med en välsmakande blandning av smör, vanilj och mandelmassa.

Glutenfria saffransbullar med vaniljfyllning

Glutenfria saffransbullar med mandelfyllning
50 g jäst
400 g (4 dl) mjölk
150 g smör
1 g (2 kuvert) saffran
20 g (2 msk) fiberhusk
1/2 tsk salt
70 g (1/2 dl) vit sirap
90 g (1 dl) strösocker
1 ägg
9 dl (540 g) glutenfri mjölmix, tex Finax röda

Annons

Fyllning:
200 g mandelmassa
100 g smör
1 tsk vaniljsocker

Annons
  1. Smält smöret. Tillsätt saffran och mjölk och låt degspadet bli fingervarmt (37 grader).
  2. Smula jästen i en bunke och vispa ut den med lite av degspadet.
  3. Vispa ner resten av degspadet samt fiberhusk. Låt svälla i 10 minuter.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen ordentligt med degkrokar i minst 5 minuter.
  5. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  6. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med glutenfri mjölmix. Knåda in lite mjölmix om degen är kladdig men försök att använda så lite mjölmix som möjligt. Dela degen i 4 delar och varje del i 10 bitar. Forma bitarna till runda bollar.
  7. Lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  8. Riv mandelmassan grovt och rör ihop den med smör och vaniljsocker till fyllningen.
  9. Gör en grop i varje bulle (jag använder baksidan av ett teskedsmått). Spritsa eller klicka ner ungefär en tesked fyllning i groparna.
  10. Låt bullarna vila på plåten i 10 minuter.
  11. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 200 grader i ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Glutenfria saffransbullar med vaniljfyllning

Annons

Glutenfria saffransbullar med vaniljfyllning

Dela på:

4 kommentarer till “Fyllda glutenfria saffransbullar”

  1. Elina skriver: 29 november, 2020

    Ska man inte pensla bullarna med ägg också?


    1. Anneli Bark skriver: 1 december, 2020

      Jag har valt att inte göra det för att få en lite mattare yta, men det gör man som man vill. Det går bra att pensla med ägg också!


  2. Cecilia skriver: 19 december, 2020

    Vilket mjöl kan man använda istället för färdig mjölmix?


    1. Anneli Bark skriver: 19 december, 2020

      Hej! Jag kan inte säga om det går bra att byta till annat mjöl och i så fall vilka mängder, eftersom olika mjöler binder vätska olika mycket. Jag har bara bakat dessa med mjölmix.


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar