Glutenfri amerikansk äppelkaka 125 g smör 45 g (1 dl) havremjöl (kan bytas ut mot mjölmix) 120 g (2 dl) glutenfri mjölmix 180 g (2 dl) strösocker 1 1/2 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 1 ägg 500 g (3-4 st) äpplen Kanel, strösocker och flingsalt att strö över Smält smöret och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner det smälta smöret och ägget. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg klyftorna i en smord pajform och strö över kanel, strösocker och lite flingsalt. Klicka ut smeten ovanpå äpplena. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Servera lite ljummen med vaniljsås eller glass. Tips på andra glutenfria recept med äpplen: Glutenfri äppelpaj Glutenfritt äppelbröd Glutenfri äppelkladdkaka Glutenfri knäckig äppelpaj Glutenfri äppeltoscakaka Glutenfri äppellängd Glutenfria äppelpannkakor