Annons

Glutenfri amerikansk äppelkaka

Amerikansk äppelkaka är som ett mellanting mellan sockerkaka och äppelpaj. Den är fantastiskt god och perfekt som lite lyxigare fika.

Glutenfri amerikansk äppelpaj

Glutenfri amerikansk äppelkaka
125 g smör
45 g (1 dl) havremjöl (kan bytas ut mot mjölmix)
120 g (2 dl) glutenfri mjölmix
180 g (2 dl) strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 ägg
500 g (3-4 st) äpplen
Kanel, strösocker och flingsalt att strö över

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Rör ner det smälta smöret och ägget.
  4. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg klyftorna i en smord pajform och strö över kanel, strösocker och lite flingsalt.
  5. Klicka ut smeten ovanpå äpplena.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.

Servera lite ljummen med vaniljsås eller glass.

Annons

Glutenfri amerikansk äppelkaka

Dela på:

Annons

Laddar