Glutenfri ananasdessert (4 personer) 2 färska ananaser 1 msk smör Ca 2 msk farinsocker Ca 1 msk lönnsirap eller ljus sirap Till servering: Vaniljglass Lönnsirap Riven kokos Skär bort skalet på ananaserna och skär dem i bitar. Grilla bitarna på grillen eller i grillpanna några minuter på varje sida tills de fått fina grillränder. Smält smöret i en stekpanna och lägg i de grillade ananasbitarna. Strö över farinsocker och ringla över sirap. Låt smälta ihop tills ananasen mjuknat lite. Det här steget går att utesluta om man vill men jag tycker att det blir så gott med såsen som blir i stekpannan. Servera ananasen varm med vaniljglass, lönnsirap och kokos. Tips på fler goda glutenfria desserter: Glutenfri snabb dessert i glas Glutenfri chokladmousse Glutenfri banoffeepaj i glas Glutenfri kolapannacotta med nutella Glutenfri frozen key lime pie Glutenfri champagnepannacotta