Annons

Glutenfri ananasdessert

Jag älskar ananas och äter det ofta. Den här supergoda desserten är en favorit som går snabbt att slänga ihop och passar perfekt som en fräsch avslutning på middagen.

Grillad ananas med kokos och vaniljglass

Glutenfri ananasdessert (4 personer)
2 färska ananaser
1 msk smör
Ca 2 msk farinsocker
Ca 1 msk lönnsirap eller ljus sirap

Till servering:
Vaniljglass
Lönnsirap
Riven kokos

  1. Skär bort skalet på ananaserna och skär dem i bitar.
  2. Grilla bitarna på grillen eller i grillpanna några minuter på varje sida tills de fått fina grillränder.
  3. Smält smöret i en stekpanna och lägg i de grillade ananasbitarna. Strö över farinsocker och ringla över sirap. Låt smälta ihop tills ananasen mjuknat lite. Det här steget går att utesluta om man vill men jag tycker att det blir så gott med såsen som blir i stekpannan.
  4. Servera ananasen varm med vaniljglass, lönnsirap och kokos.
Annons

Glutenfri dessert med grillad ananas

Annons
Dela på:

Annons

Laddar