Tips! Jag finns också på Instagram, Facebook och Pinterest. Följ mig där för mer glutenfri inspiration. Glutenfri ananaspaj Pajdeg: 150 g smör 90 g (1 dl) strösocker 75 g (1 1/2 dl) mandelmjöl (kan bytas ut mot 1 dl mjölmix) 150 g (2 1/2 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Finax) 1 tsk bakpulver Fyllning: 1 burk (425 g) krossad ananas 45 (1/2 dl) strösocker 1 tsk vaniljsocker 200 g (2 dl) creme fraiche 1 ägg Smält smöret till pajdegen i en kastrull på spisen. Tillsätt strösocker, mandelmjöl, mjölmix och bakpulver och rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och ställ formen kallt i minst 30 minuter. Låt ananasen rinna av ordenligt i en sil. Tryck bort all vätska med en sked. Rör ihop ananasen med övriga ingredienser till fyllningen och fördela smeten i pajskalet. Grädda pajen i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Servera pajen kall eller ljummen med vispgrädde eller vaniljglass. Pajen innan den gräddas. Pajen när den gräddats i ugnen. Tips på fler goda glutenfria dessertpajer: Glutenfri bananpaj Glutenfri daimpaj Glutenfri knäckig paj Glutenfri banoffeepaj Glutenfri äppelpaj med havregryn Glutenfri citronmarängpaj