Annons
Annons

Glutenfri ananaspaj

Ananaspaj är en paj som jag verkligen kan bli riktigt sugen på emellanåt. Det är ju så otroligt gott med den sötsyrliga fyllningen med ananas och creme fraiche i kombination med det underbart goda pajskalet. Varsågoda mina vänner, här kommer receptet!

Glutenfri ananaspaj bit

Tips! Jag finns också på Instagram, Facebook och Pinterest. Följ mig där för mer glutenfri inspiration.

Glutenfri ananaspaj

Glutenfri ananaspaj
Pajdeg:
150 g smör
90 g (1 dl) strösocker
75 g (1 1/2 dl) mandelmjöl (kan bytas ut mot 1 dl mjölmix)
150 g (2 1/2 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Finax)
1 tsk bakpulver

Annons

Fyllning:
1 burk (425 g) krossad ananas
45 (1/2 dl) strösocker
1 tsk vaniljsocker
200 g (2 dl) creme fraiche
1 ägg

Annons
  1. Smält smöret till pajdegen i en kastrull på spisen.
  2. Tillsätt strösocker, mandelmjöl, mjölmix och bakpulver och rör ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform och ställ formen kallt i minst 30 minuter.
  4. Låt ananasen rinna av ordenligt i en sil. Tryck bort all vätska med en sked.
  5. Rör ihop ananasen med övriga ingredienser till fyllningen och fördela smeten i pajskalet.
  6. Grädda pajen i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.

Servera pajen kall eller ljummen med vispgrädde eller vaniljglass.

Deg glutenfri ananaspaj

Glutenfri ananaspaj ogräddat pajskal

Glutenfri ananaspaj innan gräddningPajen innan den gräddas.

Annons

Glutenfri ananaspaj gräddadPajen när den gräddats i ugnen.

Glutenfri ananaspaj glutenfritt fika

Glutenfri paj med ananas

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar