Glutenfri äppelkaka 3 äpplen 1 msk strösocker 1 tsk malen kanel 75 g smör 2 ägg 135 g (1 1/2 dl) strösocker 90 g (1 1/2 dl) rismjöl eller glutenfri mjölmix 60 g (1 1/2 dl) mandelmjöl 1/2 tsk malen kardemumma 1/4 tsk salt 1 tsk vaniljsocker 3/4 tsk bakpulver 1/2 dl mjölk Skär äpplena i bitar och lägg i en smord ugnsform. Strö över 1 msk strösocker och 1 tsk malen kanel och blanda runt. Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop ägg och strösocker, gärna med elvisp. Rör ihop mjöl, kardemumma, salt, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i smeten. Tillsätt det smälta smöret och mjölken och blanda försiktigt till en jämn smet. Häll smeten över äppelbitarna i formen. Grädda äppelkakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 25-30 minuter. Servera gärna äppelkakan ljummen med vaniljsås. Tips på andra glutenfria recept med äpplen: Glutenfri knäckig äppelpaj Glutenfri äppellängd Glutenfritt äppelbröd Glutenfri äppelpaj med havregryn Glutenfri äppelkladdkaka Glutenfria äppelpannkakor Glutenfri äppeltoscakaka