Så här i äppeltider tog jag mitt populära recept på morotskaka och bytte ut morötterna mot äpple. Det blev succé! Ingen kan tro att den här kakan är glutenfri, den blir lika uppskattad av alla!Vill du hellre baka en klassisk morotskaka så hittar du receptet här: Glutenfri morotskaka Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Glutenfri äppelkaka med frosting2 ägg180 g (2 dl) strösocker100 g (2 dl) mandelmjöl30 g (1/2 dl) rismjöl1 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulver1 tsk pulveriserat psyllium, tex Premium Psyllium eller fiberhusk1 tsk malen kanel1 tsk malen kardemumma1 tsk malen ingefära90 g (1 dl) rapsolja170 g rivet äpple (3 normalstora äpplen) Smör och mandelmjöl till formenFrosting:60 g rumsvarmt smör240 g (4 dl) florsocker1 tsk vaniljsocker100 g cream cheeseVispa ägg och strösocker pösigt med elvisp.Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.Skala och riv äpplena grovt.Tillsätt oljan och äppelrivet i smeten och rör försiktigt tills allt blandats ihop.Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) mjölad med mandelmjöl. Grädda kakan i mitten av ugnen i 150 grader i ca 45 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är färdig, den ska inte vara kladdig. Låt kakan kallna.Vispa ingredienserna till frostingen krämigt med elvisp och bred ut den på kakan. Låt gärna kakan stå i kylskåpet en stund innan servering så att frostingen stelnar lite.Förvara kakan i kylskåp så håller den sig saftig och god i flera dagar. Kakan innan den gräddas i ugnen. Den nygräddade kakan. Låt kakan kallna innan frostingen breds på. Äppelkakan toppad med den krämiga och otroligt goda frostingen. Ät och njut! 😊Här hittar du fler goda glutenfria recept med äpple:Glutenfri äppelkaka med kardemummaGlutenfri äppelpaj med toscatäckeGlutenfri äppelkladdkaka med crunchGlutenfri äppellängdGlutenfritt äppelbrödGlutenfri äppeltoscakakaGlutenfria äppelpannkakorAmerikansk glutenfri äppelkaka