Tips! Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och recept. Glutenfri äppelkaka med kardemumma 150 g smör 180 g (2 dl) strösocker 3 ägg 1 tsk bakpulver 1 tsk kardemummakärnor 190 g (3 1/2 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Lailas blå) 15 g (1 msk) vispgrädde Smör och glutenfri mjölmix till formen Fyllning: 3 äpplen 3 msk strösocker 1 1/2 tsk malen kanel 1 tsk kardemummakärnor Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp. Mortla kardemummakärnorna (totalt 2 tsk) och blanda hälften av kardemumman med bakpulver och glutenfri mjölmix i en bunke. Rör ner mjölblandningen i smeten tillsammans med vispgrädden och det smälta smöret Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant (24 cm i diameter) mjölad med mjölmix. Skala och skär äpplena i tunna klyftor. Blanda strösocker, kanel och resten av de mortlade kardemummakärnorna på ett fat och vänd äppelklyftorna i blandningen. Tryck ner äppelklyftorna i smeten tätt intill varandra. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 graders ugnsvärme i ca 40 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är färdig. Servera gärna äppelkakan med vispgrädde. Äppelkakan innan gräddning. Äppelkakan efter gräddning. Tips på fler glutenfria godsaker med äpple: Glutenfri äppelkladdkaka med crunch Glutenfri amerikansk äppelkaka Glutenfria äppelscones Glutenfri äppelpaj med toscatäcke Glutenfria äppelpannkakor Glutenfri äppeltoscakaka Glutenfri äppelpaj med havregryn