Annons

Glutenfri äppelkaka med kardemumma

God och vacker glutenfri äppelkaka med smak av kardemumma och kanel. Det här är en riktigt härlig kaka att njuta av i höstmörkret.

Tips! Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och recept.

Glutenfri äppelkaka fika

Glutenfri äppelkaka med kardemumma

Glutenfri äppelkaka med kardemumma
150 g smör
180 g (2 dl) strösocker
3 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemummakärnor
190 g (3 1/2 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Lailas blå)
15 g (1 msk) vispgrädde
Smör och glutenfri mjölmix till formen

Annons
Annons

Fyllning:
3 äpplen
3 msk strösocker
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk kardemummakärnor

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp.
  3. Mortla kardemummakärnorna (totalt 2 tsk) och blanda hälften av kardemumman med bakpulver och glutenfri mjölmix i en bunke.
  4. Rör ner mjölblandningen i smeten tillsammans med vispgrädden och det smälta smöret
  5. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant (24 cm i diameter) mjölad med mjölmix.
  6. Skala och skär äpplena i tunna klyftor.
  7. Blanda strösocker, kanel och resten av de mortlade kardemummakärnorna på ett fat och vänd äppelklyftorna i blandningen.
  8. Tryck ner äppelklyftorna i smeten tätt intill varandra.
  9. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 graders ugnsvärme i ca 40 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är färdig.

Servera gärna äppelkakan med vispgrädde.

Annons

Smet till glutenfri äppelkaka

Glutenfri äppelkaka i formÄppelkakan innan gräddning.

Nygräddad glutenfri äppelkaka med kardemummaÄppelkakan efter gräddning.

Fika glutenfri äppelkaka med grädde

Annons

Äppelkaka med kardemumma glutenfritt fika

Dela på:

Annons

Laddar