Annons

Glutenfri äppelkaka

Baka en äppelkaka med några av trädgårdens alla äpplen! Här kommer receptet på en saftig och god mjuk kaka med en härlig smak av äpple, kanel och kardemumma.

Glutenfri äppelkaka

Glutenfri äppelkaka
3 äpplen
1 msk strösocker
1 tsk malen kanel
75 g smör
2 ägg
135 g (1 1/2 dl) strösocker
90 g (1 1/2 dl) rismjöl eller glutenfri mjölmix
60 g (1 1/2 dl) mandelmjöl
1/2 tsk malen kardemumma
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
3/4 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

  1. Skär äpplena i bitar och lägg i en smord ugnsform. Strö över 1 msk strösocker och 1 tsk malen kanel och blanda runt.
  2. Smält smöret och låt svalna.
  3. Vispa ihop ägg och strösocker, gärna med elvisp.
  4. Rör ihop mjöl, kardemumma, salt, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i smeten.
  5. Tillsätt det smälta smöret och mjölken och blanda försiktigt till en jämn smet.
  6. Häll smeten över äppelbitarna i formen.
  7. Grädda äppelkakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 25-30 minuter.
Annons

Servera gärna äppelkakan ljummen med vaniljsås.

Annons

Glutenfri äppelkaka

Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfri äppelkaka”

  1. Moa skriver: 3 november, 2020

    Den godaste och enklaste äppelkakan jag ätit! Bra betyg från alla som smakat. Jag la på äpplena i ett fint mönster på smeten istället för längst ner. Bäst om man har en lite mindre springform 👍 5/5!


    1. Anneli Bark skriver: 6 november, 2020

      Tack, vad roligt att höra! Vilket bra tips att lägga äpplena i ett fint mönster. Kram


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar