Glutenfri äppelkladdkaka med crunch 150 g smör 3 ägg 225 g (2 1/2 dl) strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 tsk malen/mortlad kardemumma 1/2 tsk salt 130 g (ca 2 3/4 dl) mandelmjöl/rismjöl (jag brukar ta hälften av varje) Smör och mandelmjöl till formen 3-4 äpplen Ca 1 msk kanel Crunch: 75 g smör 70 g (2 dl) glutenfria havregryn 90 g (1 dl) strösocker 1 tsk vaniljsocker Smält smöret till kladdkakan och låt svalna. Rör ihop ägg, strösocker, vaniljsocker, kardemumma, salt och mjöl i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Skala och skiva äpplena och stick ner i smeten. Strö över kanel. Smält smöret till crunchet. Rör ner havregryn, strösocker och vaniljsocker. Strö crunchet ovanpå äpplena. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter. [caption id="attachment_7060" align="aligncenter" width="700"] Kakan innan gräddning[/caption] [caption id="attachment_7061" align="aligncenter" width="700"] Kakan efter gräddning[/caption] Tips på fler glutenfria bakverk med äpple: Glutenfri äppelpaj med kardemumma Glutenfri äppellängd Glutenfri äppelpaj med toscatäcke Glutenfri knäckig äppelpaj Glutenfri äppeltoscakaka Glutenfri äppelpaj med havregryn Glutenfri amerikansk äppelkaka