Annons

Glutenfri äppelkladdkaka med crunch

Den här kakan önskar jag att alla skulle baka för den är så HIMLA GOD! En perfekt kladdig kaka med äpple toppad med ett härligt crunch, bättre kan det inte bli.

Glutenfri äppelkladdkaka i bit

Glutenfri äppelkladdkaka med crunch
150 g smör
3 ägg
225 g (2 1/2 dl) strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk malen/mortlad kardemumma
1/2 tsk salt
130 g (ca 2 3/4 dl) mandelmjöl/rismjöl (jag brukar ta hälften av varje)
Smör och mandelmjöl till formen

Annons

3-4 äpplen
Ca 1 msk kanel

Annons

Crunch:
75 g smör
70 g (2 dl) glutenfria havregryn
90 g (1 dl) strösocker
1 tsk vaniljsocker

  1. Smält smöret till kladdkakan och låt svalna.
  2. Rör ihop ägg, strösocker, vaniljsocker, kardemumma, salt och mjöl i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  4. Skala och skiva äpplena och stick ner i smeten. Strö över kanel.
  5. Smält smöret till crunchet. Rör ner havregryn, strösocker och vaniljsocker.
  6. Strö crunchet ovanpå äpplena.
  7. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter.

Kakan innan gräddning
Annons
Kakan efter gräddning

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar