Glutenfri äppellängd 25 g jäst 250 g (2 1/2 dl) mjölk 10 g (1 msk) fiberhusk 75 g rumsvarmt smör 70 g (3/4 dl) strösocker 1/4 tsk salt 1/2 ägg Ca 350 g (ca 5 3/4 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax röda Fyllning: 75 g rumsvarmt smör Ca 1 dl äppelmos 150 g mandelmassa, grovriven 50 g hackad mandel/hasselnötter Garnering: 1/2 uppvispat ägg Pärlsocker Hackad mandel/hasselnötter Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen med mjölken. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser till degen och arbeta den med degkrokar i minst 5 minuter. Degen ska vara lite kladdig. Strö lite mjölmix runtom degen och låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord (gärna en silikonduk) mjölat med mjölmix. Kavla ut den till en rektangulär platta. Bred ut smöret på mitten av degplattan (en tredjedel av degplattan på längden) och bred äppelmos över smöret. Strö över grovriven mandelmassa och hackad mandel eller nötter. Skär sneda remsor, ca 1 cm breda, med en kniv eller degskrapa på båda sidor av fyllningen. "Fläta" längden genom att lägga remsorna över fyllningen så att de överlappar varandra, dvs lägg varannan remsa från vänster över fyllningen och varannan remsa från höger hela vägen. Flytta över längden till en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla längden med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och hackad mandel eller nötter. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Prova också mina recept på kanellängd med mandelmassa, glutenfria kanelbullar eller varför inte baka glutenfria donuts!