Glutenfri äppelpaj 175 g smör 135 g (1 1/2 dl) strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 60 g (1 1/2 dl) mandelmjöl 165 g (2 3/4 dl) glutenfri mjölmix Fyllning: 3 äpplen Kanel och strösocker Smält smöret och rör ihop med strösocker, vaniljsocker, bakpulver, mandelmjöl och glutenfri mjölmix. Tryck ut ca 3/4 av degen i en pajform. Skär äpplena i bitar och fördela i pajformen. Strö över kanel och socker. Fördela resten av degen över äpplena. Grädda äppelpajen i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Servera med vaniljsås eller vaniljglass. Tips på andra glutenfria recept med äpplen: Glutenfri knäckig äppelpaj Glutenfri äppellängd Glutenfritt äppelbröd Glutenfri äppelkladdkaka Glutenfria äppelpannkakor Glutenfri äppeltoscakaka