Glutenfri äppelpaj med kardemumma Smuldeg: 150 g smör 105 g (3 dl) havregryn 200 g (2 1/4) strösocker 1 tsk stött/malen kardemumma 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1/4 tsk salt 135 g (2 1/4 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax Fyllning: 2-3 äpplen (beroende på storlek) 1 tsk kanel 1/2 tsk stött/malen kardemumma Smält smöret och låt svalna. Blanda de torra ingredienserna till degen i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop till en smuldeg. Tryck ut hälften av degen i en smord pajform. Skär äpplena i bitar och fördela dem i pajformen. Strö över kanel och kardemumma. Smula resten av degen över äpplena. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter, tills den fått fin färg. Servera pajen varm med vaniljsås eller vaniljglass. Tips på andra goda glutenfria pajer: Glutenfri blåbärspaj Glutenfri äppelpaj med havregryn Glutenfri lingonpaj Glutenfri banoffeepaj Glutenfri matpaj Glutenfri key lime pie Glutenfri rabarberpaj med hasselnötter