Annons

Glutenfri äppelpaj med kardemumma

Här kommer receptet på en ljuvligt god äppelpaj med smak av kanel och kardemumma. Det är så mysigt att baka (och äta!) en varm och god äppelpaj en ruggig höstdag tycker jag.

Glutenfri äppelpaj med kardemumma

Glutenfri äppelpaj med kardemumma
Smuldeg:
150 g smör
105 g (3 dl) havregryn
200 g (2 1/4) strösocker
1 tsk stött/malen kardemumma
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
135 g (2 1/4 dl) glutenfri mjölmix, tex Finax

Annons

Fyllning:
2-3 äpplen (beroende på storlek)
1 tsk kanel
1/2 tsk stött/malen kardemumma

Annons
  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Blanda de torra ingredienserna till degen i en bunke.
  3. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop till en smuldeg.
  4. Tryck ut hälften av degen i en smord pajform.
  5. Skär äpplena i bitar och fördela dem i pajformen.
  6. Strö över kanel och kardemumma.
  7. Smula resten av degen över äpplena.
  8. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter, tills den fått fin färg.

Servera pajen varm med vaniljsås eller vaniljglass.

Glutenfri äppelpaj med kardemumma

 

Annons

Glutenfri äppelpaj med kardemumma

Dela på:

Annons

Laddar