Glutenfri äppelpaj med lönnsirap 4 äpplen 1 msk lönnsirap 1 tsk kanel Pajsmet: 125 g smör 1 1/2 dl strösocker 2 msk lönnsirap 1 msk vispgrädde 1 tsk bakpulver 3 dl havregryn (ren havre) 1 dl mandelmjöl 1/2 tsk flingsalt Skär äpplena i klyftor och lägg dem i en smord pajform, ca 28 cm i diameter. Ringla över lönnsirap och pudra över kanel. Smält smöret till pajsmeten och rör ner resterande ingredienser. Klicka ut smeten över äppelklyftorna. Grädda pajen i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter. Servera äppelpajen med vaniljglass eller vaniljsås och ringla gärna lite extra lönnsirap över pajen vid servering! Andra glutenfria recept med äpplen: Glutenfri knäckig äppelpaj Glutenfri äppeltoscakaka Glutenfri äppelpaj med havregryn Glutenfri äppelkladdkaka