Den här pajen kan vara den godaste äppelpaj jag någonsin ätit. Det smakar så underbart med de mjuka och lite syrliga äpplena i kombination med det söta och knäckiga toscatäcket. Jag rekommenderar den här pajen när du vill baka något extra gott till fika eller dessert. Var beredd på att gästerna kommer att fråga efter receptet! Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept!Glutenfri äppelpaj med toscatäcke Pajdeg: 275 g (5 dl) glutenfri mjölmix (Lailas blå) 90 g (1 dl) strösocker 1/2 tsk bakpulver 150 g smörFyllning: 4-5 äpplen 1 msk strösocker 1 tsk malen kanel 1 tsk mortlade kardemummakärnorToscasmet: 100 g smör 90 g (1 dl) strösocker 30 g (2 msk) vispgrädde 20 g (2 msk) glutenfri mjölmix (Lailas blå) 75 g mandelspånRör ihop de torra ingredienserna till pajdegen. Tillsätt smöret i bitar och arbeta ihop till en deg, för hand eller i matberedare. Strö lite mjölmix runt om degen om den är för kladdig och forma till en boll.Låt degen vila i kylskåpet i ca 30 minuter.Sätt ugnen på 200 grader.Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Jag brukar använda plastfolie eller plasthandskar när jag trycker ut degen så går det lätt utan kladd.Nagga och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter.Skala och skär äpplena i skivor.Fördela äppelskivorna i pajskalet och strö över socker, kanel och kardemumma.Blanda smör, socker, vispgrädde och mjölmix till toscasmeten i en kastrull. Låt det smälta ihop i kastrullen på svag värme under omrörning och låt sjuda i några minuter tills smeten tjocknar. Rör ner mandelspånen.Klicka ut toscasmeten ovanpå äpplena i pajformen.Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter tills pajen fått fin färg.Servera äppelpajen ljummen med vaniljsås, vaniljvisp eller vaniljglass. Tips på fler goda glutenfria pajer: Glutenfri favoritpaj med blåbär Glutenfri persikopaj Glutenfri äppelpaj med havregryn Glutenfri knäckig paj Glutenfri banoffeepaj Glutenfri lingonpaj Glutenfri rabarberpaj med hasselnötter Glutenfri key lime pie