Annons

Glutenfri äppelpaj

Ingenting smakar väl bättre än en nybakad äppelpaj med vaniljsås en regnig höstdag? Eller vilken dag som helst för den delen! Här kommer receptet på en ljuvligt god äppelpaj.

Glutenfri äppelpaj

Glutenfri äppelpaj
175 g smör
135 g (1 1/2 dl) strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
60 g (1 1/2 dl) mandelmjöl
165 g (2 3/4 dl) glutenfri mjölmix

Fyllning:
3 äpplen
Kanel och strösocker

  1. Smält smöret och rör ihop med strösocker, vaniljsocker, bakpulver, mandelmjöl och glutenfri mjölmix.
  2. Tryck ut ca 3/4 av degen i en pajform.
  3. Skär äpplena i bitar och fördela i pajformen. Strö över kanel och socker.
  4. Fördela resten av degen över äpplena.
  5. Grädda äppelpajen i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.

Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Annons
Annons

Glutenfri äppelpaj

Glutenfri äppelpaj

Dela på:

Annons

Laddar