Här hittar du också recept på en klassisk glutenfri toscakaka. Glutenfri äppeltoscakaka 100 g smör 2 ägg 1 1/2 dl strösocker 1 rivet äpple 1 tsk bakpulver 1/2 tsk malen kanel 1/2 tsk stött kardemumma 2 dl (80 g) mandelmjöl 1 dl (60 g) glutenfri mjölmix, tex Semper mix 1/2 dl vispgrädde Smör och mandelmjöl till formen Toscaglasyr: 100 g smör 1 dl strösocker 2 msk glutenfri mjölmix 2 msk vispgrädde 50 g mandelspån Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp. Tillsätt resterande ingredienser till kakan och rör försiktigt ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, mjölad med mandelmjöl. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Gör under tiden toscaglasyren: Smält smöret i en kastrull och rör ner resterande ingredienser. Låt koka ihop på svag värme under försiktig omrörning tills smeten tjocknar. Bred på toscasmeten på kakan och grädda i mitten av ugnen i ytterligare ca 15 minuter, tills kakan fått en gyllenbrun och knäckig yta. Tips på andra glutenfria recept med äpplen: äppelpaj med havregryn, äppelscones, knäckig äppelpaj.