Prova också att baka glutenfri banankaka med choklad och glutenfri banankaka med kola och daim. Glutenfri banankaka 75 g smör 50 g (1/2 dl) mjölk 2 ägg 180 g (2 dl) strösocker 2 bananer 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 1 1/2 tsk malen kanel 1 tsk fiberhusk 65 g (1 1/2 dl) hasselnötsmjöl 185 g (2 1/2 dl) potatismjöl Smör och kokos eller glutenfritt ströbröd till formen Smält smöret och rör ner mjölken. Låt svalna något. Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp. Skala och mosa bananerna och vänd ner i smeten. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vänd ner tillsammans med vätskan och rör försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i en smord form strödd med kokos eller glutenfritt ströbröd. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 45-50 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är klar, stickan ska inte vara kladdig.