Glutenfri banankaka med choklad 75 g smör 2 ägg 2 1/2 dl strösocker 2-3 mogna bananer (2 stora eller 3 små) 1/4 tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker) 1/4 tsk salt 1 1/2 tsk bakpulver 2 1/2 dl (100 g) mandelmjöl 1 dl (60 g) glutenfri mjölmix 100 g mörk choklad Smör och riven kokos till formen Smält smöret och låt svalna lite. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Mosa bananerna och rör ner i smeten. Blanda vaniljpulver, salt, bakpulver, mandelmjöl och mjölmix och vänd ner i smeten. Tillsätt det smälta smöret. Hacka chokladen grovt och vänd ner i smeten. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter. Servera kakan kall, gärna med vispad grädde. Recept på andra goda mjuka kakor: Glutenfri toscakaka Glutenfri mjuk snickerskaka Glutenfri kanelbullekaka Glutenfri sockerkaka