Annons

Glutenfri banankaka med choklad

Saftig och jättegod mjuk kaka med smak av banan och choklad. Banankaka är perfekt att baka när du har övermogna bananer hemma. Den här banankakan håller sig saftig och god i flera dagar och är en favorit både till fika och efterrätt.

Glutenfri banankaka med choklad

Glutenfri banankaka med choklad
75 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
2-3 mogna bananer (2 stora eller 3 små)
1/4 tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
1/4 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
2 1/2 dl (100 g) mandelmjöl
1 dl (60 g) glutenfri mjölmix
100 g mörk choklad
Smör och riven kokos till formen

  1. Smält smöret och låt svalna lite.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
  3. Mosa bananerna och rör ner i smeten.
  4. Blanda vaniljpulver, salt, bakpulver, mandelmjöl och mjölmix och vänd ner i smeten.
  5. Hacka chokladen grovt och rör ner även den.
  6. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos.
  7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter.

Servera kakan kall, gärna med vispad grädde.

Annons

Glutenfri banankaka

Dela på:

Kommentarer till “Glutenfri banankaka med choklad”

  1. Evelina Berglund skriver: 1 november, 2018

    Är det någon mer som bakat banankakan med choklad? Jättedåligt recept, jag är ingen nybörjare på att baka, och brukar inte misslyckas så som jag gjort med denna kaka följt recept har jag gjort förut så det är inget nytt. Kakan har stått i ugnen som det angivits men den är fortfarande som en smet.


Annons

Laddar