Annons

Glutenfri banankaka med choklad

Saftig och jättegod mjuk kaka med smak av banan och choklad. Banankaka är perfekt att baka när du har övermogna bananer hemma. Den här banankakan håller sig saftig och god i flera dagar och är en favorit både till fika och efterrätt.

Glutenfri banankaka med choklad

Glutenfri banankaka med choklad
75 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
2-3 mogna bananer (2 stora eller 3 små)
1/4 tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
1/4 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
2 1/2 dl (100 g) mandelmjöl
1 dl (60 g) glutenfri mjölmix
100 g mörk choklad
Smör och riven kokos till formen

  1. Smält smöret och låt svalna lite.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
  3. Mosa bananerna och rör ner i smeten.
  4. Blanda vaniljpulver, salt, bakpulver, mandelmjöl och mjölmix och vänd ner i smeten.
  5. Tillsätt det smälta smöret.
  6. Hacka chokladen grovt och vänd ner i smeten.
  7. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos.
  8. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter.

Servera kakan kall, gärna med vispad grädde.

Annons
Annons

Glutenfri banankaka

Dela på:

8 kommentarer till “Glutenfri banankaka med choklad”

  1. Evelina Berglund skriver: 1 november, 2018

    Är det någon mer som bakat banankakan med choklad? Jättedåligt recept, jag är ingen nybörjare på att baka, och brukar inte misslyckas så som jag gjort med denna kaka följt recept har jag gjort förut så det är inget nytt. Kakan har stått i ugnen som det angivits men den är fortfarande som en smet.


  2. Åsa skriver: 14 juli, 2019

    När ska smöret ner i smeten? Det står enbart att det ska smältas men sen är det inte med i receptet?


    1. Anneli Andersson skriver: 15 juli, 2019

      Hej! Tack för att du uppmärksammade att jag glömt skriva med det. Jag har uppdaterat receptet! Kram


  3. Ferm Sabina skriver: 30 juli, 2019

    Tack för en underbart bra recept. Den absolut godaste kakan jag smakat på länge.
    Receptet fungerade till punkt och pricka.
    Kommer att vara favorit på bjudningar framöver.
    En liten fråga bara; hur mycket kan man minska på sockret utan att kakan blir misslyckad?
    Än en gång 1000-tack för ett fantastiskt recept 🙂


    1. Anneli Andersson skriver: 31 juli, 2019

      Hej! Vad roligt att du gillar receptet! Jag skulle inte rekommendera att minska på sockret alls för smakens skull. Om du ändå känner att du vill minska på sockret så tror jag att du skulle kunna gå ner till 2 dl och ändå få ett lyckat resultat, dock kanske inte riktigt lika gott 🙂 Kram Anneli


  4. Åsa skriver: 15 mars, 2020

    God kaka! Men för min smak för mycket choklad. Har gjort ett par gånger och uteslutit choklad men tillsatt kardemumma och kanel i smeten. Godare tycker jag!


    1. Anneli Bark skriver: 17 mars, 2020

      Vilket bra tips, det ska jag prova!


    2. Emelie skriver: 25 maj, 2020

      I min värld kan det inte bli för mycket choklad i en kaka, så jag slängde i några matskedar kakao också. Mycket gott!


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar