För dig som inte är så förtjust i banan men älskar daim och choklad kan jag tipsa om min glutenfria daimchokladtårta som är helt gudomligt god. Glutenfri snickerstårta är också en stor favorit med kola, choklad och jordnötter! Glutenfri banankaka med kola och daimBanankaka:150 g smör3 ägg2 1/2 dl strösocker1 banan4 msk kakao1 msk vaniljsocker1/4 tsk salt2 1/2 dl glutenfritt mjöl (tex mjölmix/mandelmjöl/rismjöl)1 dubbeldaimSmör och kokos till formenGarnering:1 dubbeldaim1 burk (ca 400 g) karamelliserad mjölk eller dulce de leche100 g mörk chokladFlingsaltSmält smöret och låt det svalna.Vispa ihop ägg och strösocker i en bunke.Mosa bananen och tillsätt den tillsammans med kakao, vaniljsocker, salt och mjöl. Blanda till en jämn smet.Rör ner det smälta smöret.Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos.Grovhacka en dubbeldaim och strö den över smeten. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Kakan ska vara lite kladdig när du tar ut den. Låt kakan svalna.Ta bort kanten på kakformen och bred ut karamelliserad mjölk/dulce de leche över kakan och runt kanterna. Grovhacka den andra dubbeldaimen och strö den över kakan.Smält chokladen och ringla den över kakan. Strö över lite flingsalt.Servera kakan med vispgrädde! Tips på andra goda glutenfria mjuka kakor: schweizernötkaka, äppeltoscakaka, kanelbullekladdkaka och morotskaka.